Corona protocol baan 9 HTV Assumburg

Protocol opening kantine H.T.V. Assumburg, genaamd baan 9

Van : Bestuur H.T.V. Assumburg
Doelstelling : Beschrijven van richtlijnen opening sportkantine (baan9) per 1 juli
Versie : 1.1
Datum : 24 juni 2020


Algemeen

Het ministerie van VWS heeft bevestigd dat ook de sportkantines en de daaraan gekoppelde terrassen per 1 juli weer geopend mogen worden. Ook daarvoor geldt dat de richtlijnen vanuit de overheid, het RIVM en de veiligheidsregio hierin aangeven onder welke voorwaarden dit is toegestaan.

Met dit protocol stellen wij, als vereniging H.T.V. Assumburg, dat vanaf 1 juli 2020 onze tenniskantine, genaamd baan 9, weer opengaat. De komende week wordt er druk gewerkt met het treffen van maatregelen om de kantine veilig voor onze leden te openen. Ook zullen vanaf 1 juli 2020 de bardiensten weer beginnen.

Het is goed om met elkaar de geldende regels in acht te nemen en verantwoord met de opening van de kantine genaamd baan 9 om te gaan. De volgende regels gelden voor de openstelling.

Voor sportkantines en terrassen bij sportaccommodaties

Wij hanteren onderstaande maatregelen:

 • De kantine is geopend voor leden die gebruik gemaakt hebben van de reservering van de tennisbaan (zie hiervoor de geldende regels).
 • Het is belangrijk om te veel groepsvorming te voorkomen dat je met je eigen tennisclubje plaatsneemt aan een tafeltje in de kantine of op het terras.
 • Een verzoek is om zoveel mogelijk plaats te nemen op het terras; zodat het in de kantine niet te druk wordt.
 • Houd 1,5 meter afstand tot elkaar.
 • Blijf thuis als je verkouden bent of griepklachten hebt.
 • Om het bestellen te vergemakkelijken het verzoek:
  • de looproute is als volgt: je komt baan9 in via de entree (waar ook het afhangborg hangt), en je verlaat baan 9 via de terrasdeur/schuifpui ter hoogte van baan 3
  • bij binnenkomst om een consumptie te bestellen dan graag je handen desinfecteren. Er staat desinfectantia middel op het park.
  • één persoon haalt, bestelt en rekent de consumptie(s) af
  • om niet plaats te nemen aan de bar, maar een plekje in de kantine of op het terras te zoeken
  • er wordt verplicht zittend geconsumeerd. Consumeren aan de bar of rechtstaand is niet toegestaan.
  • wil je de lege flesjes en glazen in het daarvoor bestemde kratje opruimen. Het kratje bevindt zich op het terras buiten
  • koffie- en thee bekers graag zelf opruimen en weggooien in de prullenbak
  • tafels op hun plek laten staan, schuif je stoel op 1,5 meter afstand neer als je plaatsneemt. Verlaat je deze plek, zet dan de stoel weer terug op de oorspronkelijke plek
 • Bij de kassa staan extra tafels, zodat het afrekenen op een juiste manier kan plaatsvinden.
 • Het verzoek is om de kantinedienst aan het einde van de avond te helpen zodat alles schoon wordt achtergelaten. Maar houd wel 1,5 meter afstand van elkaar.
 • Op de bar staan voldoende hygiëne-maatregelen om na de tennis en bij het betreden van de kantine de handen te reinigen alsmede de tafel waaraan je plaatsneemt te reinigen.
 • Assumburg is geheel cashless, afrekenen is i.v.m. hygiëne maatregelen heeft betalen met de pinpas de voorkeur boven de KNLTB-pas.
 • Daarnaast gelden de regels van hetgeen is vastgelegd in Protocol Heropening Horeca (deze is achter de bar in gedrukte vorm aanwezig).  

Geen eigen consumpties

Het is niet toegestaan zelf consumpties mee te brengen en die op het terras of in de kantine te nuttigen. De boetes voor overtreders zijn niet mals. In het onverhoopte geval de vereniging door toedoen van enthousiaste leden een boete krijgt, mogen de overtreders het totaalbedrag uit eigen portemonnee betalen.

Voor kleedkamer bij sportaccommodaties

Wij hanteren onderstaande maatregelen:
Het kabinet heeft het verbod op het gebruik van gemeenschappelijke sanitaire voorzieningen per 15 juni opgeheven. Dit betekent dat kleedkamers, douches en toiletten bij buitensportaccommodaties weer open mogen.

Deze maatregel geldt onder voorwaarde dat in de kleedkamer anderhalve meter afstand wordt gehouden, ook door jongeren tot en met achttien jaar. Er is, voor zowel de heren als voor de dames slechts 1 douche beschikbaar gesteld.

Voor alles geldt: gezond verstand gebruiken staat voorop. Bedoeling is een nieuwe golf van COVID-19-besmettingen te voorkomen

Wij wensen alle leden wederom veel tennisplezier toe en vanaf 1 juli een heerlijke douchebeurt en een verfrissend drankje op het terras!

Noot: Mogelijk worden er nog aanpassingen gedaan in dit document. Op www.corona.knltb.nl vind je altijd de meest actuele versie van de aanvullende richtlijnen

Bronnen:

RIVM:

KNLTB:

Gemeente Heemskerk:

Team Sportservice

Veiligheidsregio Noord-Holland Noord

Koninklijke Horeca Nederland

 

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 251 230 910

Address

Communicatieweg 4
1967 PR Heemskerk