Corona protocol KNLTB Competitie 2020

Extra informatie: spelregels en richtlijnen

De competitie is aanstaande. In september gaan we eindelijk met de competitie beginnen! De KNLTB-competitie 2020 ziet er iets anders uit dan gewoonlijk, middels deze brief brengen we jullie daarvan graag op de hoogte.

Tijdens de KNLTB Competitie 2020 zal niet worden gespeeld om promotie of degradatie. Alle teamrechten van de Voorjaarscompetitie 2020 blijven geldig voor de inschrijving van de competitie voor volgend jaar. Ook wordt er tijdens deze KNLTB Competitie 2020 niet gespeeld om promotie of degradatie voor het najaar van 2021.

Uiteraard gelden de richtlijnen en adviezen van het RIVM. We hebben de belangrijkste nog even onderaan deze brief op een rijtje gezet. Let daarbij ook op de adviezen en aanwijzingen bij onze eigen vereniging en de vereniging die je bezoekt.

De verenigingen en de KNLTB hebben een gezamenlijke verantwoordelijkheid voor het organiseren van de competitie in de 1,5 meter samenleving. Om de druk op de parken te reguleren en zo te kunnen voldoen aan de 1,5 meter regels, zijn de aanpassingen voor deze KNLTB Competitie 2020 als volgt:

1. Alle avondcompetities spelen op tijd

Om de spreiding van spelers in avondcompetities te vereenvoudigen, worden alle avondcompetities van de KNLTB Competitie 2020 op tijd gespeeld. Dit betekent dat er per partij één uur getennist wordt en de games worden doorgeteld. Na een uur stopt de partij (en wordt de rally niet afgespeeld). De verkregen stand in games op dat moment is de eindstand van de partij. Een gelijkspel behoort dus ook tot één van de mogelijkheden.

In dit document zijn alle regels voor het spelen op tijd voor je op een rijtje gezet.

2. Versoepelen regelgeving rondom wachten bij slechte weersomstandigheden

Om tegen te gaan dat bij slecht weer het clubhuis volstroomt en er niet voldaan kan worden aan de 1,5 meter regels, is besloten dat het niet verplicht is om bij slecht weer 2 uur (1 uur bij avondcompetities) te wachten. Neem dan contact op met de VCL (Verenigingscompetitieleider). De VCL van de thuisspelende vereniging kan bij slecht weer tenniswedstrijden van de KNLTB Competitie 2020 staken of afgelasten en verplaatsen naar uiterlijk de eerstvolgende inhaaldag.

3. Digitale teamopstelling i.p.v. wedstrijdformulier

Vanaf dit najaar worden er geen papieren wedstrijdformulieren meer gebruikt. De reden hiervoor is de introductie van een digitale teamuitwisseling. Sinds vorig jaar dienen aanvoerders de uitslagen direct na afloop van een wedstrijd digitaal in te voeren op https://mijnknltb.toernooi.nl. Een logisch vervolg hierop is ook de digitalisering van de teamopstelling vóór aanvang van een competitiewedstrijd.
 
Hieronder staan de spelregels (wijzigingen t.o.v. vorig jaar) die nu gelden in de 2020 competitie.

 • Avondcompetitie speelt 1 uur inclusief 5 minuten inspeeltijd.
 • Junioren 13 t/m 17 jaar spelen om 2 gewonnen sets tot 6 met als derde set een wedstrijdtiebreak tot 10 in enkel- én dubbelwedstrijden.
 • Junioren 11 t/m 14 jaar spelen om 2 gewonnen sets tot 4 met Beslissend Punt Systeem (BPS) en derde set een tiebreak t/m 7 in enkele én dubbelwedstrijden. Jongens en meiden spelen door elkaar.
 • In alle competities voor volwassenen (behalve de avondcompetitie) wordt alleen in het dubbelspel, in plaats van een volledige derde set, een beslissende wedstrijdtiebreak (tot en met 10 punten, 2 punten verschil) gespeeld. Bij het invoeren van de uitslagen dient dit te worden ingevoerd als bijvoorbeeld 10 -7 of 11 - 13.
 • De starterscompetitie 8 & 9 speelt daarnaast ook ‘compact’. Dit betekent dat er gespeeld wordt met het Beslissend Punt Systeem (BPS) bij de 40 - 40 stand in de game.
 • Wat moet je doen als er niet gespeeld wordt? Wanneer beide teams besluiten niet te spelen, dan is het reglementair toegestaan te kiezen voor de wedstrijdstatus ''niet gespeeld''. De tussenstand van 0-0 wordt dan omgezet in een eindstand en er volgt geen verdere sanctie.

RIVM-richtlijnen en regels

 • Voorafgaand en na afloop van de wedstrijd houd je onderling afstand (de welbekende 1,5 meter). Onder 19 jaar hoeft dit niet.
 • Toeschouwers houden altijd 1,5 meter afstand.
 • Was en/of desinfecteer regelmatig je handen.
 • Respecteer looproutes die op het park zijn aangegeven.
 • Respecteer kantine- en terrasopstellingen (deze zijn coronaproof opgesteld).
 • Douche thuis en kleed je bij voorkeur thuis om.
 • Blijf thuis bij de volgende klachten: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging vanaf 38 C, verlies van reuk/smaak.
 • Ben je de afgelopen 10 dagen in contact geweest met iemand die klachten heeft bij een COVID-19 infectie, blijf dan thuis.
 • Als een speler klachten heeft/krijgt tijdens de competitie, bespreek met de aanvoerder deze symptomen en stuur hem/haar naar huis om zich te laten testen.
   
  Zijn er nog vragen of twijfel je ergens over, neem contact op met de VCL’s:
  Leonie Kleef                           e-mail: [email protected]
  Leonie Sinnige – van ’t Hof 


We wensen iedereen veel plezier in deze competitie!
Informatie-KNLTB-competitie-2020-spelregels-richtlijnen.pdf

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 251 230 910

Address

Communicatieweg 4
1967 PR Heemskerk