KNLTB ledenpas komt eraan en gaat twee jaar mee

16 januari 2019


Het nieuwe tennisseizoen staat voor de deur. We informeren je daarom graag over de KNLTB ledenpas en de toekomst hiervan.
Vanaf dit jaar gaat er namelijk het één en ander veranderen. In 2019 ontvangen verenigingen voor ieder actief lid een meerjaren ledenpas in plaats van de jaarlijkse ledenpas. In eerste instantie gaat het om een ledenpas met een geldigheid van twee jaar. Na deze periode bekijken we of de ledenpas in de toekomst langer geldig zal zijn.
 
Op de nieuwe KNLTB ledenpas staat geen jaartal of speelsterkte meer. Die waren eigenlijk alleen van belang bij deelname aan competities en toernooien.

Spelersprofiel op MijnKNLTB
De ledenadministratie van elke aangesloten club krijgt in februari of maart as. voor ieder actief lid een nieuwe meerjarige ledenpas toegestuurd. De huidige pas is nog t/m 31 maart as. geldig.
Dat de speelsterkte niet meer wordt getoond heeft gevolgen voor het spelen van competitie en toernooien. Het spelersprofiel op MijnKNLTB gaat als legitimatie gelden. In de nieuwe reglementen die in januari worden gepubliceerd, zullen alle procedures rond competities en toernooien worden uitgelegd.

Afhangbord
Op het digitale KNLTB Afhangbord kunnen leden met hun ledenpas een baan reserveren. Dit systeem is geïntegreerd in het ledenadministratiepakket. Een ledenbestand dat helemaal bij is, zorgt er dus voor dat alle actieve leden kunnen afhangen.
Alle afgemelde of geblokkeerde leden hebben dan geen toegang meer.

Pasfoto
Op de nieuwe KNLTB ledenpas gaat de pasfoto dus ook twee jaar mee. Voor de pas moet dus een actuele pasfoto worden gebruikt. De overgang naar de nieuwe pas is dus hét moment om leden met een gedateerde foto op hun pas te vragen om een actuele pasfoto.

Concreet betekent dit dat er voor 2019 weinig zal veranderen. Enkel het jaartal en de speelsterkte verdwijnen van de ledenpas.
We begrijpen dat dit wellicht wel enkele vragen oproept.
Wil je graag informatie waarom de keuze voor een meerjaren ledenpas is gemaakt, wat er voor jouw vereniging gaat veranderen en wil je een voorproefje van de nieuwe KNLTB ledenpas. Klik dan hier.

Heb je naar aanleiding van deze mail nog vragen? Neem dan contact met ons op via [email protected] of telefonisch via 088-1302600.

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 251 230 910

Address

Communicatieweg 2
1967 PR Heemskerk