Wat heb je nodig om te gaan tennissen?

Tenniskleding
Als je bij onze vereniging komt spelen, zorg je zelf voor een tennisoutfit. Dat kan speciale tenniskleding zijn, maar een ander trainingspak, sportbroekje en sportshirt voldoen natuurlijk ook.
 
Schoenen
Schoenen vragen speciale aandacht: het profiel mag zeker niet te grof zijn omdat anders onze gravelbanen kapot worden getrapt. Vraag bij Intersport Veldhuis naar speciale tennisschoenen. 

 
Ballen
Ballen, daar zorg je ook zelf voor als je vrij gaat spelen.
"Tennis altijd met goede ballen! Dat is veel beter voor de ontwikkeling van je tennis."
Tennissen met zachte of harde kale ballen is niet leuk, en kan ook bijdragen in het ontstaan van blessures. Er zijn twee verschillende soorten ballen:

  • 'Pressurized' of gas gevulde ballen zijn aan te bevelen: ze zijn onder druk verpakt. Als je het blik openmaakt ontsnapt er lucht. Ze zijn lekker hard als ze nieuw zijn, en hebben het beste speelcomfort. Het nadeel is dat ze na enige tijd zachter worden. Als je vaak genoeg speelt zijn ze versleten voordat ze echt zacht geworden zijn.
    Druk loze ballen. Deze zijn van een ander soort rubber gemaakt, en worden daarom niet zacht. Als ze verslijten en kaal worden kunnen ze wel erg hard gaan. Het worden dan echte kanonskogels, vooral op snelle -hardcourt- banen. Druk loze ballen voelen wat zwaarder aan, en minder comfortabel. Er wordt op kunstgras vrij veel mee getennist, omdat ze iets meer stuiten dan gas gevulde ballen.
  • Voor kinderen en ook beginnende volwassenen bestaan er verschillende kleuren tennisballen: voor de allerkleinsten (4-8 jaar) rood, voor 8-10 jaar oranje, voor 10-12-jarigen groen en voor kinderen die ouder zijn de gewone gele ballen. Soms spelen ook beginnende volwassenen met de aangepaste ballen, ze stuiteren wat minder waardoor je toch lekker door kunt slaan maar ook lange rally’s kunt spelen. Wij raden het op onze vereniging zeer aan en ook in de lessen maken we er volop gebruik van.

Racket
Mocht je les nemen, dan is er in het begin wel een racket te leen, zodat je kunt uitproberen of de tennissport iets voor je is. Maar, mocht je vrij willen spelen of blijven lessen, dan is het beter als je zelf voor een racket zorgt. Lees hier alles over de aanschaf van rackets en vraag eventueel advies aan de trainers of bij Intersport Veldhuis te Beverwijk. Als lid ontvang je bij Intersport Veldhuis korting op de aanschaf van een racket. 
 
Thermo Bags en tassen
Sommigen gebruiken nog een ouderwetse sporttas, maar de meesten zijn overgeschakeld op een thermo bag. Je kunt ze voor verschillende aantallen rackets kopen. Maar ook als je maar 1 racket hebt, is het een handige tas om ook een handdoek, flesje water, ballen, geld etc. in op te bergen.  

Bespanning 
Bespanning kapot? Bij Intersport Veldhuis kan je terecht voor een nieuwe bespanning. Daar krijg je zeer deskundig advies. Ook voor wat betreft je rackets, grip, dempertjes, ballen, schoenen en kleding. Klik hier voor verdere informatie. 

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

geen

Adres

Communicatieweg 4
1967 PR Heemskerk

KVK-nummer

40594059