Onze trainer Peter Pollé

Beste leden van H.T.V. Assumburg,

Met het bestuur ben ik, Peter Pollé, overeengekomen dat onder mijn leiding wij de komende 2 jaar de tennislessen en trainingen gaan verzorgen bij HTVA. Selectiespelers bij de jeugd en diverse competitieteams hebben afgelopen maanden kennis met mij gemaakt. Het is beiden goed bevallen. Nadat Claire Lablans te kennen gaf niet meer bij HTVA haar carrière voort te zetten, wat ik jammer vind, zijn het bestuur en ik in gesprek gegaan. De komende jaren gaan we er alles aan doen om het algehele spelniveau te verbeteren. Er komt een gevarieerd aanbod aan lessen en trainingen voor elk niveau, komt er een gestructureerde jeugdopleiding onderverdeeld in diverse categorieën, proberen we meer leden te enthousiasmeren om vaker te tennissen en wedstrijden te spelen en hopen we met onze aanpak en samen met u nieuwe leden te werven.

Ik ben dus Peter Pollé. Onder de naam Topp Tenn Tennis verzorg ik daarnaast aan een grote groep leerlingen privé- en groeps- trainingen in het Kennemer Sportcenter te Haarlem. Tennislessen geeft mij meer energie dan dat het mij kost. Gedurende mijn lange carrière heb ik gewerkt met spelers van niveau 9 t/m 1. In de tennissport heb ik op en naast de baan met vele facetten van tennis kennis gemaakt. Ik heb o.a. bij diverse tennisverenigingen als hoofdtrainer gewerkt, ben scout geweest voor Wilson, betrokken geweest bij de Davis en Fed Cup en heb enkele tennishallen geëxploiteerd.

Als tennisser ben ik een autodidact, wat wil zeggen dat ik mijzelf tennis heb aangeleerd. Vanaf 21-jarige leeftijd begon ik met tennis en bereikte binnen enkele jaren niveau 3. Op mijn 25e was ik het bezit van KNLTB A en B-diploma en startte mijn eigen tennisschool. In 2010 werd ik genomineerd als beste trainer van Nederland. Ik ontdekte in de jaren dat tennis echt één van de gezondste sporten is die er bestaat. Een paar keer in de week tennissen houd je mentaal en fysiek vitaal.

Mijn grootste drive is om mensen te helpen zich te verbeteren. Tennis is daarvoor een geweldige uitlaatklep. Vooral het mentale aspect is mijn favoriet. Alles wat je doet, wordt aangestuurd vanuit het hoofd, dus heb ik mij in een vroeg stadium gespecialiseerd in mentale training. Naast het tennis ben ik ook altijd ondernemer geweest. Thans werk ik naast het tennis als mentale sparringpartner/coach voor een ieder die zich in en buiten de sport wil verbeteren.

Mijn grote voorbeeld is mijn moeder. Niet omdat zij een getalenteerd tennisser is, maar omdat zij altijd de zaken van de positieve kant bekijkt. Mede daardoor heeft zij op vorig jaar op 92-jarige leeftijd met groot verdriet afscheid genomen van haar actieve tennis. Als groot tennisliefhebber, volgt zij op tv alle wedstrijden die je maar kan bekijken en is zij veel beter op de hoogte van wie er in de top 100 tennissen dan ik. Het is mijn doel om op die leeftijd ook nog te tennissen en vooral om al mijn leerlingen te motiveren hetzelfde te doen.

Bij HTVA ga ik mij voornamelijk richten op de prestatief ingestelde jeugd en competitie spelende senioren. De overige trainingen worden gegeven door Erik-Jan Ras.

Mijn missie bij HTVA slaagt als ik de schoonheid van de tennissport over kan brengen op de leden. Bedenk daarbij dat technieken slechts een onderdeel zijn. De grootste fout die je kan maken is te denken dat je jezelf niet meer kan ontwikkelen. Op 88-jarige leeftijd trainde ik met mijn moeder nog voetenwerk. Zoals gezegd was op 92-jarige leeftijd de rek op de baan er uit. We hebben dus met zijn allen nog een lange, mooie weg te gaan.

Peter Pollé

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 251 230 910

Address

Communicatieweg 4
1967 PR Heemskerk

KVK-nummer

40594059