Rookvrij

Een rookvrije vereniging

Onze tennisvereniging H.T.V. Assumburg is een belangrijke omgeving in het leven van opgroeiende kinderen. We geven kinderen graag het goede voorbeeld. Sporten is gezond, terwijl (mee)roken schadelijk is voor de gezondheid. Roken en sport passen niet bij elkaar. Daarom hebben we sinds 1 april 2020 de stap gezet naar een rookvrij tennispark.
 
Met een rookvrij sportterrein dragen we bij aan het realiseren van een Rookvrije Generatie. Een generatie kinderen die zélf kan en zal kiezen voor een gezonde, rookvrije toekomst.  Hiermee beschermen we de jeugd tegen de verleiding om te gaan roken en het schadelijke meeroken. Zo biedt H.T.V. Assumburg iedereen een gezonde en veilige sportomgeving. 
 
Als kinderen anderen zien roken, lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken, zoals andere sporters, trainers en ouders. Zien roken, doet roken. Sporten is gezond, terwijl (mee)roken schadelijk is voor de gezondheid. Roken en sport passen niet bij elkaar.
 
Sinds 1 april 2020 zijn wij een geheel rookvrij tennispark. Iedereen is en blijft welkom op onze vereniging, ook rokers! We vragen rokers, ook van e-sigaretten, om nergens op het park te roken. Vanaf de entree zijn alle plekken binnen ons tennispark rookvrij, dus ook  langs de banen, baan 9 en het terras.

Rookvrije generatie award 2021 gewonnen!

Maandag 22 maart 2021 heeft voormalig topschaatser Annette Gerritsen de Rookvrije Generatie Award uitgereikt aan onze voorzitter Leo Venus, en aan de andere voorzitters van de drie Heemskerkse tennisverenigingen. 
Met de Rookvrije Generatie Award wordt het initiatief beloond dat kinderen rookvrij kunnen opgroeien. 

Op initiatief van Bart Neeft, van Team Sportservice, hebben de vier samenwerkende tennisverenigingen zich uitgesproken voor een rookvrij park. Assumburg was sinds 1 april 2020 al geheel rookvrij, de andere verengingen zijn later in dat jaar geheel rookvrij geworden. Het geeft een goede uitstraling voor de jeugd en ook voor de volwassenen. 

Het juryrapport laten de vier betrokken tennisverenigingen de kracht van samenwerking zien die de beweging op weg naar een Rookvrije Generatie nodig heeft. Door gezamenlijk rookvrij te worden kunnen ze nu het statement maken dat heel Heemskerk rookvrij tennist. Met hun ambitie om de tennissport in Heemskerk in 2021 geheel rookvrij te maken en hun gepersonaliseerde ‘Heel Heemskerk sport rookvrij’-bordjes vinden wij dit een terechte winnaar’, aldus de vakjury. 

Met de Rookvrije Generatie Award zetten de Hartstichting, KWF en het longfonds initiatieven in het zonnetje die ervoor zorgen dat kinderen rookvrij kunnen opgroeien. Daarnaast dienen deze initiatieven als inspiratie voor anderen die een bijdrage willen leveren aan een Rookvrije Generatie. Het is de vierde keer dat de Rookvrije Award worden uitgereikt. 

Foto V.L.N.R: Wethouder Aad Schoorl, Leo Venus onze voorzitter, Bert Jager 
voorzitter van H.T.V. De Hulstenaar, Annet Gerritsen, Gerrit van Gelderen
Voorzitter van H.L.T.C. Marquette, vooraan Bart Neeft van Team Sportservice.
Niet op de foto de voorzitter van TV de Commandeurs. 

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

geen

Adres

Communicatieweg 4
1967 PR Heemskerk

KVK-nummer

40594059