Clubkampioenschap, Toernooien, Racketmiddag, Stickerkaart en Speelrechten

Jeugd Clubkampioenschappen
Ieder jaar wordt deze door de Jeugd Clubkampioenschappen Commissie georganiseerd. Hier kunnen alle jeugdleden aan deelnemen.

Toernooien
Er worden per jaar ongeveer 3 à 4 toernooien voor de kinderen georganiseerd zoals onder andere: het openingstoernooi, ouder- kind toernooi en de jeugdclub kampioenschappen. Op dit moment kampen we met een te kort aan vrijwilligers. Als jou het leuk lijkt om een toernooi te organiseren voor de kinderen, grijp dan nu je kans. Stelt u zich eens voor hoe de jonge tennissers zullen glunderen als ze een toernooi spelen. Dus meld je aan!

Kids Sport en Spel
Iedere woensdag- en vrijdagmiddag van 15:00 -16:00 uur, is er een kids sport en spel middag. Deze wordt verzorgd wordt door onze clubtrainers Peter Pollé en Erik-Jan Ras. Wil je kennis maken met tennis, hockey, voetbal en korfbal en goed leren bewegen? Dan is dit echt wat voor jou! Zo leer je ontdekken wat je leuk vindt. Het wordt een gezellige en sportieve middag voor alle jeugdspelers van 5, 6, 7 en 8 jaar.

De kosten hiervan bedragen:

  • voor 1 keer per week € 80,-.
  • kom je 2 keer per week dan bedraagt dat € 125,-.

Maar je mag altijd één keer, geheel vrijblijvend, meedoen.  
De kosten zijn inclusief een jeugdlidmaatschap van H.T.V. Assumburg. Daarmee kan je gebruik maken van de tennisbanen, maar ook kunnen de kinderen meedoen aan alle leuke activiteiten. 
Ook kan je eerst 4 kennismakinglessen volgen voor slechts € 20,-.

Speelrechten
De jeugdleden tot en met 17 jaar hebben het recht om gebruik te maken van de banen om vrij te spelen op:

  • maandag t/m vrijdag van 14:00-19:00. Na 19:00 is het op doordeweekse dagen alleen voor senioren en de stipjeugdleden mogelijk om vrij te spelen.
  • zaterdag en zondag het gehele weekend mits er geen competitie is.
Stipjeugdleden
Deze jeugdleden hebben het recht om ook ’s avonds te tennissen. Het betreft de jeugdleden van 16 en 17 jaar. Het afhangbord is hier ook op ingericht.
 
Waarom een oefenkooi met daarin een oefenmuur?
De oefenmuur is de beste tegenstander, want die heeft alle ballen terug. Dus wil je nog wat extra die backhand oefenen, of de beweging van de service. Dat kan allemaal en het grote voordeel is dat je niet steeds ballen hoeft te rapen, want de ballen komen via de muur steeds terug. 😊
En stel dat je ouders, broer of zusje moet tennissen, bv. competitie spelen, dan kun je nu gezellig mee gaan kijken. Want naast het kijken kun je nu zelf ook lekker een balletje tegen de muur slaan of een mini wedstrijdje samen met iemand anders spelen.


Minibaan
Een minibaan is een half veld, maar een compleet spel. Minitennis is voor iedereen die nog niet in staat is om tennis op gehele veld te spelen. Deze baan is ideaal om de allerkleinste kennis te laten maken met tennis. Maar ook de oudere jeugd vindt deze baan leuk.
Onze minibaan bevindt naast de oefenkooi.

Ranglijsttoernooien
Ben je gek op tennis en vind je het leuk om wedstrijden te spelen tegen leeftijdsgenoten waarmee je punten kunt verdienen voor de jeugdranglijst? Of sta je al op de jeugdranglijst en wil je hogerop? Schrijf je dan in voor een van de jeugdranglijst toernooien van KNLTB. In het voorjaar en in de zomer is er altijd wel een JRT-toernooi bij ons in de buurt! Je kunt je opgeven voor categorie t/m 12, t/m 14 of t/m 16 jaar en naast het enkelspel ook vaak voor het dubbelspel. Dubbel zo leuk!

Er zijn Jeugd Ranglijst toernooien in verschillende categorieën zoals toernooien van vijf sterren voor de allersterksten in Nederland tot toernooien met twee sterren of een ster waar veel van onze jeugd tennissers prima aan mee kunnen doen.

Je kunt informatie over de verschillende toernooien vinden op de website van de toernooiorganisator (vaak is dit de vereniging waar het toernooi gespeeld wordt) maar je kunt ook toernooien vinden via de verschillende systemen die verschillende clubs gebruiken zoals op toernooiklapper.nl of op toernooi.nl

Op de KNLTB-site vind je meer informatie over het spelen van toernooien en de jeugdranglijst.

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 251 230 910

Address

Communicatieweg 4
1967 PR Heemskerk

KVK-nummer

40594059