Gebruiksinstructie all-weather banen

De naam zegt het al; all-weather banen, onze TennisPro Vision tennisbanen zijn onder zeer veel weersomstandigheden bespeelbaar, het zijn immers all-weather banen.
Toch is het in sommige gevallen niet toegestaan om er gebruik van te maken. Lees onderstaande instructie goed door en zorg ervoor dat we met ons allen baan 7 en 8 in topconditie behouden.

Zorg voor de all-weather banen en baanonderhoud

Regen
De banen mogen niet bespeeld worden wanneer zich na regen plasvorming heeft voorgedaan. Er moet gewacht geworden totdat de plassen zijn verdwenen.

Slepen
We krijgen geregeld vragen wanneer nou wel of niet de baan te slepen?
En wat is de beste manier om te slepen?

NIET slepen
-> Als de baan nat is door regen of gewoon heel erg vochtig is.
Als je met een sleepnet over de natte banen sleept dan wordt er heel veel van het infill materiaal meegenomen. En dan wordt de baan dus kaal.

HOE slepen
De beste manier om te slepen is om eigenlijk een rondje te slepen. Je begint dan bij het hek, aan de buitenkant, en dan ga je zo in rondjes draaien zodat je uiteindelijk in het midden van de baan eindigt.
Dit doe je uiteraard alleen als het droog is na de training of wedstrijd. Maar zodra het regent, niet slepen!

Wanneer zijn onze banen onbespeelbaar?

  • Bij sneeuw: Eerst moet de gevallen sneeuw op natuurlijke wijze verdwijnen. We moeten voorkomen dat de mat wordt beschadigd of dat de infill wordt verplaatst.
  • Bij ijzel: Je mag de banen uit veiligheidsoverwegingen niet gebruiken.
  • Bij opdooi: De banen mogen niet worden bespeeld.

Bij welke winterse omstandigheden kun je wèl spelen?
Bij vorst: Je kunt de banen gebruiken. Zorg er wel voor dat de banen vóór de invallende vorst vlak gesleept zijn.

Wat is opdooi?
Opdooi kan ontstaan wanneer na het intreden van de dooi de grond gaat verweken, doordat het dooiwater niet weg kan zakken door de ondoorlatende bevroren grond eronder. Hierdoor kan de grond zijn stabiliteit verliezen en de toplaag van de baan drijft als het ware op het grondwater. De baan kan hierdoor kapot worden gelopen want de belastingen kunnen moeilijk worden afgedragen aan de ondergrond.

Aanwijzingen opvolgen
Tijdens de winterperiode is het van het grootste belang om de aanwijzingen van het bestuur op te volgen. Het bestuur bewaakt namens alle leden de kwaliteit van de banen en zal daarnaar handelen. Berichten over het al dan niet bespeelbaar zijn van de banen worden zo spoedig mogelijk op de website geplaatst, of via de KNLTB-clubapp doorgegeven. 

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 6 24174866

Adres

Communicatieweg 4
1967 PR Heemskerk

KVK-nummer

40594059