Instructies Bardienst

ALGEMENE SPELREGELS T.A.V. DE BARDIENST

 1. Probeer 10 minuten vóór aanvang van je dienst er te zijn, zodat je met je voorganger nog even de stand van zaken kunt doornemen of om zelf op te starten.
 2. Mag tijdens het vervullen van de bardienst 3 consumpties van de club nuttigen, en deze op de kassa aanslaan door te drukken op "Wegboeken" en vervolgens drukken op "Eigen gebruik".
 3. Kinderen zijn niet toegestaan achter de bar of in de keuken.
 4. Heeft u aanmerkingen en/of ideeën, geef dat door aan de barcommissie ([email protected]). We staan open voor suggesties!

UITSTRALING / GEZELLIGHEID

 1. Zorg dat er, indien nodig, het clubhuis verlicht is. Niet alleen bij de bar, maar ook in de kantine en bij de entree.
 2. Zorg voor een aangename temperatuur.
 3. Muziek en/of televisie mag aan.
 4. Er mag binnen niet gerookt worden.

VERKOOP VAN CONSUMPTIES

 1. Alle verkochte consumpties moeten op de kassa worden aangeslagen. Een uitgebreide instructie voor het gebruik van de kassa ligt in het clubhuis en staat op de website van HTVA.
 2. Verkoop niets zonder dat er afgerekend wordt. Er wordt niet op de pof verkocht.
 3. Geef geen consumpties weg.

SCHOON CLUBHUIS EN SOCIALE HYGIËNE

 1. Ruim regelmatig glazen en borden af, zowel binnen als buiten. Het staat gezelliger als het een beetje opgeruimd is.
 2. Gebruik de vaatwasser! Zet gebruikt serviesgoed er direct in (m.u.v.de bierglazen) en bij vol aanzetten en daarna ook weer uitpakken. Dit voorkomt dat je op drukke dagen naast schone bekers en glazen grijpt. Bovendien geeft het een schonere en opgeruimde aanblik. Een instructie voor het gebruik van de vaatwasser hangt bij de vaatwasser.
 3. Zorg dat de bar en de tafels ook afgenomen worden. Dan ziet het er veel frisser uit.
 4. Neem algemene hygiëne maatregelen in acht:
  • Schone handen (iedere keer handen wassen voordat u met eten in aanraking komt)
  • Voorkom besmetting door sieraden bij het bereiden van eten.
  • Lang haar graag in vlecht of staart.
  • Dek wondjes af met waterafstotende pleisters of verband.

AFSLUITEN VAN HET CLUBHUIS

 1. Wanneer de mensen, die bardienst vervullen, menen dat hun bardienst ten einde loopt(dus veelal wat laat op de avond), mogen zij de leden die dan nog in het clubhuis aanwezig zijn melden dat er op een bepaald moment nog 1x besteld kan worden, terwijl zij ondertussen de bar en alles netjes opruimen, de vloer vegen en ramen en deuren sluiten
 2. In het kader van de veiligheid, sluit u het clubhuis en verlaat u gezamenlijk met de laatste gasten het terrein van HTVA.
 3. Indien besloten wordt bij einde bardienst, dat de bardienst door andere leden wordt overgenomen, dan is het verplicht dat eerst alle openstaande bonnen worden afgerekend, voordat de bardienst wordt overgenomen.

ZELF MEEGEBRACHTE ETENSWAREN

 1. Het is, op last van de voedselwaren autoriteit ten strengste verboden om zelf meegebrachte etenswaren (taarten, worsten, kaasjes etc.) in de koelkasten in het keukengedeelte te bewaren.
 2. Om, vooral gedurende de competitieweken, de leden toch de kans te geven om hun gast teams “te verwennen” zal er een extra koelkast beschikbaar zijn. Producten die aan het einde van de dag niet uit de koelkast verwijderd zijn dienen te worden weggegooid door de laatste bardienst van de dag.

VERANTWOORD ALCOHOLGEBRUIK

 1. De regels met betrekking tot het verantwoord schenken van alcohol zijn de laatste jaren steeds verder aangescherpt. Ook onze vereniging is geconfronteerd met een nieuwe Drank en Horeca wet. Die bepaalt dat ook verenigingen die een bar in eigen beheer voeren moeten beschikken over gekwalificeerd barpersoneel. Dat betekent dat ieder HTVA lid dat achter de bar staat, wordt gevraagd om het IVA diploma te behalen. Zie tabje IVA op de HTVA site onder Clubhuis (Baan9).
 2. NIX18: Onder de 18 is het verboden alcohol te schenken. Bij twijfel vraag altijd om een id.
 3. Er zijn binnen de club diverse leden die een “verklaring Sociale Hygiëne” hebben en hiermee voldoen we als HTVA aan de nieuwe eisen van de Drank en Horecawet.
 4. Bij vragen: stuur een email naar [email protected] onder vermelding van uw naam.

KEUKENWERKZAAMHEDEN
Inventariseer bij start van je dienst wat er aan eten in voorraad is. En bedenk aan de hand van de inhoud van de koelkast of je dingen uit de vriezer moet halen, en of je iets kunt voorbereiden voor een druk moment later in je dienst. Kortom, regel en anticipeer net als thuis. Zorg dat er genoeg is, maar probeer te voorkomen dat er veel overblijft. Weggooien is zonde!

Zet tijdens toernooien en competitiedagen tijdig het frituur aan en haal voldoende broodjes uit de vriezer, zodat spelers tussen de wedstrijden in voldoende mogelijkheid hebben om iets te eten. Tijdens competitiedagen is de bar/keukendienst hiervoor verantwoordelijk.

BIJ VRAGEN
Bij urgente vragen of problemen, neem direct contact op met de dienstdoende mentor. Hoeft er niet direct gereageerd te worden stuur dan een email naar  [email protected]  onder vermelding van uw naam.

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

geen

Adres

Communicatieweg 4
1967 PR Heemskerk

KVK-nummer

40594059