ALGEMENE SPELREGELS T.A.V. DE BARDIENST
INSTRUCTIES VOOR DE BARDIENSTMEDEWERKER
-
Graag 5 minuten vóór aanvang aanwezig zijn voor overdracht of om op te starten.
-
Je mag tijdens jouw bardienst 2 drankjes van de club nuttigen. Sla deze op de kassa aan op "Wegboeken" en vervolgens drukken op "Eigen gebruik".
-
Personen onder de 18 jaar zijn niet toegestaan achter de bar of in de keuken.
-
Heb je aanmerkingen en/of ideeën? Graag doorgeven aan de barcommissie ([email protected]). We staan open voor suggesties!
OPSTARTEN
-
Zorg dat er voldoende verlichting is bij de bar, in de kantine en bij de entree.
-
Zorg voor een aangename temperatuur. De thermostaat hangt naast de keukendeur.
-
Muziek en/of televisie mag aan. Bediening muziek via tablet achter het rolluik. Bediening grote televisie via touchscreen.
-
Zet de thee/koffiedispenser op de bar of competitie-koelkast.
Op competitiedagen:
-
Doe het fruit in de bak op de bar. Dit is gratis en wordt op vrijdag geleverd.
-
Zet de koeling voor de belegde broodjes op de bar. Deze staat in de herenkleedkamer. Broodjes worden zaterdags om 10 uur geleverd. Leg ze los in de koeling.
VERKOOP VAN CONSUMPTIES
-
Alle verkochte consumpties moeten direct afgerekend worden (met uitzondering van de teampassen) Naast de kassa ligt een uitgebreide instructie.
-
Geef geen consumpties weg.
SCHOON CLUBHUIS EN SOCIALE HYGIËNE
-
Ruim regelmatig glazen en borden af en haal een doekje over de bar en tafels, zowel binnen als buiten.
-
Zet gebruikt serviesgoed direct in de vaatwasser (m.u.v. de bierglazen). Aanzetten als deze vol is en daarna uitpakken zodat er voldoende schone bekers en glazen zijn. Een instructie voor het gebruik van de vaatwasser hangt bij de vaatwasser.
-
Lege flessen tussentijds opruimen in de juist krat. Zie lijst naast het sleutelkastje.
-
Breng volle vuilniszakken naar de container achter het gebouw.
-
Neem algemene hygiëne maatregelen in acht:
-
Schone handen (iedere keer handen wassen voordat deze met eten in aanraking komen).
-
Voorkom besmetting door sieraden bij het bereiden van eten.
-
Lang haar graag in vlecht of staart.
-
Dek wondjes af met waterafstotende pleisters of verband.
-
ZELF MEEGEBRACHTE ETENSWAREN
-
Het is, op last van de Voedsel- en Warenautoriteit, verboden om zelf meegebrachte etenswaren (taart, snacks etc.) in de koelkasten in het keukengedeelte te bewaren.
-
Om gedurende de competitieweken, de leden toch de kans te geven om hun gastteams te trakteren, is er een extra koelkast beschikbaar. Gooi de producten weg die aan het einde van de dag niet uit de koelkast verwijderd zijn.
VERANTWOORD ALCOHOLGEBRUIK
-
De Drank- en Horecawet bepaalt dat verenigingen die een bar in eigen beheer voeren, moeten beschikken over gekwalificeerd barpersoneel. Dat betekent dat ieder HTVA lid dat achter de bar staat, wordt gevraagd om het IVA diploma te behalen. Zie tabje IVA op de HTVA site onder Clubhuis (Baan9).
-
NIX18: onder de 18 is het verboden alcohol te schenken. Bij twijfel altijd vragen om een ID .
-
Er zijn binnen de club diverse leden die een “verklaring Sociale Hygiëne” hebben. Hiermee voldoen we als HTVA aan de eisen van de Drank- en Horecawet.
KEUKENWERKZAAMHEDEN TIJDENS TOERNOOIEN EN COMPETITIEDAGEN
-
Inventariseer bij start van je dienst wat er aan eten in voorraad is. Bedenk aan de hand van de inhoud van de koelkast of je dingen uit de vriezer moet halen, en of je iets kunt voorbereiden voor een druk moment later in je dienst.
-
Vul de drankvitrines aan met flesjes vanuit de koelkasten in de keuken
-
Instructie voor pizza’s, panini’s en frituur hangt in de keuken.
-
Zet tijdig de frituur aan en haal voldoende (ca. 20) broodjes uit de vriezer, zodat spelers tussen de wedstrijden in voldoende mogelijkheid hebben om iets te eten. Tijdens de voor- en najaarscompetitie komen er op zaterdag verse broodjes van Bakkerij Goemans.
AFSLUITEN VAN DE DIENST
-
Wanneer de mensen die bardienst vervullen, menen dat hun bardienst ten einde loopt (dus veelal wat laat op de avond), mogen zij de leden die dan nog in het clubhuis aanwezig zijn melden dat er nog 1x besteld kan worden, terwijl zij ondertussen de taken bij het afsluiten uitvoeren.
-
In het kader van de veiligheid, sluit je het clubhuis en verlaat je gezamenlijk met de laatste gasten het terrein van HTVA.
-
Als besloten wordt bij einde bardienst, dat de bardienst door andere leden wordt overgenomen, dan eerst eventuele teampassen afrekenen, voordat de bardienst wordt overgenomen.
Taken bij het afsluiten:
-
Maak de tafels en bar (inclusief lekbakken) met een sopje schoon.
-
Leeg de bakken van de koffieautomaat, zie instructie op de zijkant.
-
Veeg de kantine- en keukenvloer aan: bezems staan bij de ingang van het damestoilet.
-
Sluit de koelkasten, de bierpomp en de vriezer af.
-
Zet de thermostaat terug naar 15° C.
-
Zet de vaatwasser uit en laat leeglopen, daarna pijpje + filter erin.
-
Sluit het rolluik.
-
Leg de dekens en kussens van buiten op de plank bij het damestoilet.
-
De schuifpui op slot en de lichten uit.
BIJ VRAGEN
Bij urgente vragen of problemen, neem direct contact op met de dienstdoende mentor, zie lijst op de zijkant van de rolluikkast. Hoeft er niet direct gereageerd te worden stuur dan een email naar [email protected] onder vermelding van je naam.
Bedankt voor je inzet! Zo maken we samen onze gezellige club.